Kantapää Keinonahka Nilkka Pyöreä Saapikkaat Kenkiä Toimiston Naisten Rtry Paksu Syksyn Ura Talven Pitsi Kärki 10 5 Us9 Eu41 5 Cn42 Rento Uk7 8 Ja up Saappaat Muoti wx7pq
Rannekoru 2 Gameday 8x5x1 Messinki Naisten Itään Saappaat Carolina wZaRIZg0
8x5x1 Naisten Rannekoru Itään Carolina 2 Messinki Gameday Saappaat
Kantapää Vasikka Us6 Rtry Pyöreän Talven Keinonahka Kenkiä Naisten Cn36 Eu36 Ura Rento Puoliväliin Muoti Syksyn Paksu Saappaat Toimisto Uk4 Toe Strassi Ja 77q8U

Rannekoru 2 Gameday 8x5x1 Messinki Naisten Itään Saappaat Carolina wZaRIZg0

Opiskelijahuoltoa toteutetaan yhteistyössä opiskelijan ja hänen huoltajiensa kanssa. Alaikäisellä opiskelijalla on kuitenkin oikeus kieltää psykologi- tai kuraattorikäyntinsä ilmoittaminen huoltajille, mikäli hänen ikänsä ja kehitystasonsa sekä asian laatu huomioon ottaen salaaminen ei ole selvästi lapsen edun vastaista. Arvion alaikäisen edun toteutumisesta tekee opiskeluhuollon sosiaali- tai terveysalan ammattihenkilö. Edellytysten täyttymisen arvioiminen edellyttää tapauskohtaista harkintaa.

Kielto-oikeus merkitsee myös, että opiskelijalle ei ole psykologi- tai kuraattorikäynnin vuoksi suositeltavaa tehdä automaattisesti poissaolomerkintää järjestelmään, jolla huoltajiin pidetään yhteyttä. Merkintä voi paljastaa huoltajalle opiskelijan olleen psykologilla tai kuraattorilla tapauksissa, joissa opiskelija on kieltänyt kertomasta itseään koskevia salassa pidettäviä tietoja.

Sovellettava lainsäädäntö
Asiasanat

oppilashuolto, puhevalta

Takaisin

 

Vastaus ei ole välttämättä suoraan sovellettavissa muihin tapauksiin, vaan koulutuksen järjestäjän toiminnassa jokainen tapaus tulee ratkaista siihen liittyvät tosiseikat huomioon ottaen.