Tasainen Naisten Ajan Yksin Suussa Kenkiä Kala Valkoinen Tossut Pu Paksu Polyuretaania Velcro Sandaalit Kesän Yxwq5gt8
Rannekoru 2 Gameday 8x5x1 Messinki Naisten Itään Saappaat Carolina wZaRIZg0
8x5x1 Rannekoru Saappaat Itään Messinki Naisten Carolina 2 Gameday
Roomalainen Korean Aprikoosi Kiila Varvas Kenkiä Naispuolinen Ranta Sandaalit Kesän Avoimen Rento nqgPAtYw

Rannekoru 2 Gameday 8x5x1 Messinki Naisten Itään Saappaat Carolina wZaRIZg0

Opiskelijahuoltoa toteutetaan yhteistyössä opiskelijan ja hänen huoltajiensa kanssa. Alaikäisellä opiskelijalla on kuitenkin oikeus kieltää psykologi- tai kuraattorikäyntinsä ilmoittaminen huoltajille, mikäli hänen ikänsä ja kehitystasonsa sekä asian laatu huomioon ottaen salaaminen ei ole selvästi lapsen edun vastaista. Arvion alaikäisen edun toteutumisesta tekee opiskeluhuollon sosiaali- tai terveysalan ammattihenkilö. Edellytysten täyttymisen arvioiminen edellyttää tapauskohtaista harkintaa.

Kielto-oikeus merkitsee myös, että opiskelijalle ei ole psykologi- tai kuraattorikäynnin vuoksi suositeltavaa tehdä automaattisesti poissaolomerkintää järjestelmään, jolla huoltajiin pidetään yhteyttä. Merkintä voi paljastaa huoltajalle opiskelijan olleen psykologilla tai kuraattorilla tapauksissa, joissa opiskelija on kieltänyt kertomasta itseään koskevia salassa pidettäviä tietoja.

Sovellettava lainsäädäntö
Asiasanat

oppilashuolto, puhevalta

Takaisin

 

Vastaus ei ole välttämättä suoraan sovellettavissa muihin tapauksiin, vaan koulutuksen järjestäjän toiminnassa jokainen tapaus tulee ratkaista siihen liittyvät tosiseikat huomioon ottaen.