35 Antik Monivärinen chianti Kastanja Nilkkurit Naisten Remonte D1272 wBnXq0xvqZ
Jalkapallokengät musta Valko Ligera 616 Puna Iv Punainen Unisex Tiempo Jr Nike Fg yliopisto Lasten Px0I6nq7
Tiempo 616 Puna Jr Ligera Nike Punainen Jalkapallokengät Valko Iv Lasten yliopisto Fg Unisex musta
Saappaat 45 Schwarz Asfaltti Schwarz Uk 4 Naisten Harmaa Remonte Lumi asfaltti D3890 Uwqf14tp

Jalkapallokengät musta Valko Ligera 616 Puna Iv Punainen Unisex Tiempo Jr Nike Fg yliopisto Lasten Px0I6nq7

Opiskelijahuoltoa toteutetaan yhteistyössä opiskelijan ja hänen huoltajiensa kanssa. Alaikäisellä opiskelijalla on kuitenkin oikeus kieltää psykologi- tai kuraattorikäyntinsä ilmoittaminen huoltajille, mikäli hänen ikänsä ja kehitystasonsa sekä asian laatu huomioon ottaen salaaminen ei ole selvästi lapsen edun vastaista. Arvion alaikäisen edun toteutumisesta tekee opiskeluhuollon sosiaali- tai terveysalan ammattihenkilö. Edellytysten täyttymisen arvioiminen edellyttää tapauskohtaista harkintaa.

Kielto-oikeus merkitsee myös, että opiskelijalle ei ole psykologi- tai kuraattorikäynnin vuoksi suositeltavaa tehdä automaattisesti poissaolomerkintää järjestelmään, jolla huoltajiin pidetään yhteyttä. Merkintä voi paljastaa huoltajalle opiskelijan olleen psykologilla tai kuraattorilla tapauksissa, joissa opiskelija on kieltänyt kertomasta itseään koskevia salassa pidettäviä tietoja.

Sovellettava lainsäädäntö
Asiasanat

oppilashuolto, puhevalta

Takaisin

 

Vastaus ei ole välttämättä suoraan sovellettavissa muihin tapauksiin, vaan koulutuksen järjestäjän toiminnassa jokainen tapaus tulee ratkaista siihen liittyvät tosiseikat huomioon ottaen.